Головні Новини
Подобається

По справі Саакашвілі суд оголосив рішення

11/12/2017
По справі Саакашвілі суд оголосив рішення

Печерський районний суд Києва відмовив у клопотанні прокурорів арештувати екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє кореспондент Громадського із зали суду.

«Дуже мужня суддя. Я знаю, що на неї зараз будуть «наїжджати». Але вона молодець, все правильно зробила, все за законом. Спочатку вони побачили величезну кількість людей на вулиці, а сьогодні суддя не виконала їх чіткі вказівки. Значить, в Україні ще не все втрачено», — сказав Саакашвілі після оголошення рішення.

Популярне: Лише 3 посилки на місяць: в Раді ухвалили новий законопроект

Зазначимо, що цю справу розглядала суддя Лариса Цокул.

«Ви сьогодні почули, що жодного складу злочину, незаконних дій з боку  Михайла не було», — сказав один з адвокатів Саакашвілі Руслан Чернолуцький.

Раніше дружина Саакашвілі висловила побоювання, що після вироку його хочуть екстрадувати з Києва в Тбілісі.

8 грудня позбавленого громадянства екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі затримали у Києві. Генпрокурор Луценко повідомив, що Саакашвілі помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Адвокат Саакашвілі Павло Богомазов сказав, що політику повинні обрати запобіжний захід протягом 72 годин. Саакашвілі оголосив про безстрокове голодування.

ГПУ підозрює Саакашвілі у тому, що його мітинги його партії «Руху нових сил» під Радою фінансувались олігархом-утікачем Сергієм Курченком. За даними ГПУ, команда Саакашвілі отримала 500 тисяч доларів від Росії. 


                         



Коментарі