Економіка України
Подобається

В Новий рік з новими цінами: Які злети готують українцям

10/12/2017
В Новий рік з новими цінами: Які злети готують українцям

В кінці нинішнього року подорожчання продуктів харчування в Україні тимчасово зупинилося. Але вже на початку 2018 року ціни відновлять зростання.

Експерти попереджають, що через пару місяців в Україні активізується зростання цін на продукти харчування. Найбільше може зрости вартість таких популярних продуктів, як хліб, молоко і м’ясо.

Популярне: Вперше українці працюватимуть по чотири дні три тижні поспіль

Більшість експертів аграрного ринку переконані, що взимку 2018 роки знову почнеться підвищення цін на молочну продукцію. Головна причина подальшого подорожчання – скорочення поголів’я великої рогатої худоби. Ще більше міг погіршити ситуацію заборона на продаж молока другого сорту, але його введення перенесли на липень 2018 року. Втім, це означає, що влітку ціни на “молочку” знову кинуться вгору.

Ціни на м’ясо будуть зростати через згаданого скорочення поголів’я худоби, епідемій африканської чуми свиней і орієнтації вітчизняних виробників на експорт. В цьому році значно подорожчала навіть традиційно дешева в порівнянні з іншими видами м’яса курятина, і експерти говорять, що тенденція до подорожчання збережеться.

Також фахівці стверджують, що в 2018 році на 20-30% подорожчає хліб. І це при тому, що за 10 місяців нинішнього року вартість головного продукту вже виросла приблизно на 20%.

Серед продуктів, яким в перспективі найближчих місяців не загрожує подорожчання, аграрні експерти називають в першу чергу гречку. Ймовірно навіть, що вона ще трохи подешевшає.

Також на початку 2018 року не повинен дорожчати цукор. Однак ближче до літа його вартість може зрости на 10-15%.


                         



Коментарі