Економіка України
Подобається

Стало відомо, чому українцям не варто чекати підвищення мінімальної зарплати

10/12/2017
Стало відомо, чому українцям не варто чекати підвищення мінімальної зарплати

Виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко не виключає, що заява українського президента з приводу зростання “мінімалки” може виявитися лише передвиборчою обіцянкою.

Експерт зазначив, що заявлена Петром Порошенком мініальна зарплата у 4100 грн, скоріше за все, традиційний популістський лозунг, пов’язаний з майбутніми виборами, які мають відбутися навесні 2019 року.

Популярне: Вперше українці працюватимуть по чотири дні три тижні поспіль

До того ж, переконаний Олег Устенко, з січня 2018 громадянам не слід розраховувати на обіцяне, і доведеться чекати аж до кінця року, оскільки у Петра Порошенка є чудова можливість побудувати на “мінімалці” свою передвиборчу програму.

Нагадаємо, Порошенко заявив про можливе підвищення мінімальної зарплати майже на третину — з 3200 до 4100 гривень, і попросив український уряд розглянути це питання.

У свою чергу віце-прем’єр міністр Павло Розенко підтримав ініціативу глави держави, зазначивши, що підвищення зарплати надасть у державі додатковий ресурс надходжень до Пенсійного Фонду, що, автоматично, відкриє можливості для підвищення пенсійних виплат.

Однак у проекті Державного бюджету на 2018 рік розмір мінімальної заробітної платні встановлений у 3723 гривні. Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що згідно розрахунків, “ідеальна” мінімалка для українця на сьогодні має дорівнювати близько чотирьох тисяч.


                         



Коментарі