Економіка України
Подобається

Від сьогодні в Україні зростає ціна на газ. Кому доведеться платити більше

01/12/2017
Від сьогодні в Україні зростає ціна на газ. Кому доведеться платити більше

З 1 грудня в Україні зросте ціна на природній газ на 2,3-2,4%. Таке зростання стосуватиметься лише промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з Нафтогазом.

У порівнянні з цінами на листопад цього року, у грудні ціни збільшено на 2,3-2,4%", – йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, з 1 листопада ціна на газ для промислових споживачів зросла на 7,5%.

Популярное: Відтепер банки не можуть вимагати гроші за застарілі кредити: дізнайтеся більше

"Запропоновані ціни на природний газ з ресурсу компанії диференційовані в залежності від обсягів закупівель, умов оплати та стану попередніх розрахунків з "Нафтогазом", – йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз".

У "Нафтогазі" повідомили, що ціна зросте до 7780,8 гривень за тисячу кубічних метрів з 7 380 грн за тис. куб. м.

Раніше повідомлялося, що за місяць з початку опалювального сезону Україна використовувала 3,3%, або 479,64 млн куб. м своїх запасів газу в підземних сховищах (ПСГ). Таким чином, у сховищах знаходиться 14,252 млрд куб. м газу за станом на 13 листопада.

Нагадаємо, цього року відбір газу зі сховищ почався 16 жовтня з запасами в 14,7 млрд куб м газу. В минулому році Україна почала відбір газу з ПСГ з 30 жовтня 2015 року при наявності запасів в обсязі 17,064 млрд куб. м газу, завершивши його 6 квітня з запасами 8 млрд 437,5 млн куб. м.

У НАК "Нафтогаз України" вважають сформовані в підземних сховищах запаси газу достатніми для проходження опалювального сезону і заявляють, що мають технічні можливості для додаткового імпорту на випадок суворої зими.

 


                         



Коментарі