Головні Новини
Подобається

Як в Україні монетизуватимуть транспортні пільги

27/11/2017
Як в Україні монетизуватимуть транспортні пільги

Мінсоцполітики України запропонувало монетизувати проїзд для пільговиків. Передбачається, що пасажирам пільгових категорій будуть видавати певну суму, а ті вже самі визначать, як її витратити. 

У Мінсоцполітики таким чином сподіваються поставити в однакові умови тих, хто користується безкоштовним транспортом 4 рази на день і 4 рази на місяць.

Популярне: Всі кинуть палити: ціни на сигарети «вб’ють» виробництво в Україні

“Певну суму коштів бабуся буде отримувати щомісяця. Відповідно, буде можливість розраховуватися за проїзд самостійно і обирати той вид транспорту, на якому їй зручніше”, – зазначає директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Перевізники до такої ініціативи ставляться позитивно – кажуть, за 2017 рік на безкоштовному проїзді втратили понад 990 млн гривень.

“Це дозволить мати більш чітку картину пільговиків і більш прозору картину щодо обігу коштів і виручки в цілому”, – відзначає спікер КП “Київпастранс” Марина Загородько.

Юристи запевняють, що на шляху монетизації може встати законодавство – це суперечить статті 22 Конституції України, оскільки ці пільги передбачені законами.

Система запрацює, якщо за неї проголосують органи місцевої влади. Адже саме з місцевих бюджетів виділятимуть кошти на монетизацію. Тому очікувати нову реформу варто не раніше ніж в 2018 році.


                         



Коментарі