Головні Новини
Подобається

Кабмін збільшив допомогу сім’ям загиблих військових

15/11/2017
Кабмін збільшив допомогу сім’ям загиблих військових

Кабінет міністрів України збільшив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів сім'ям військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків або внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням ним зобов'язань. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 15 листопада.

"Уряд збільшив суму допомоги сім'ям загиблих на службі військовиків з 800 тис. грн до 1,2 млн грн (прожитковий мінімум на 1 січня 2017 року – 1,6 тис. грн)", – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що розмір допомоги сім'ї у разі загибелі військовослужбовця в період проходження військової служби у військовому резерві військовослужбовцям строкової служби, військовозобов'язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, залишився колишнім – 500 прожиткових мінімумів.

Популярне: 30 грн за долар і мінімалка в 4 тис: Рада прийняла бюджет. Чого чекати українцям?​

Також повідомляється, що Кабмін збільшив з 250 до 400 прожиткових мінімумів для працездатних одноразову допомогу тим, хто отримав інвалідність з встановленням I групи, з 200 до 300 прожиткових мінімумів – II групи, з 150 до 250 прожиткових мінімумів – III групи.

Раніше повідомлялося, що 8 листопада уряд вже підвищив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів для сімей військових, загиблих в ході проведення антитерористичної операції на Донбасі.

На початку поточного року Кабмін виділив 4 млн 898 тис. грн для надання одноразової грошової допомоги учасникам АТО, які отримали інвалідність, та сім'ям загиблих бійців. Тоді повідомлялося, що одноразову допомогу на загальну суму 2 млн 346,1 тис. грн повинні отримати 9 осіб, яким встановлено інвалідність внаслідок участі в АТО. Крім того, одноразову допомогу на загальну суму 2 млн 552 тис. грн повинні були отримати 4 сім'ї загиблих учасників АТО.


                         



Коментарі