Головні Новини
Подобається

Платити по-новому: Верховна Рада прийняла законопроект про комунальні послуги

10/11/2017
Платити по-новому: Верховна Рада прийняла законопроект про комунальні послуги

В українців з'явиться більше можливостей щодо укладення договорів з постачальниками послуг, впевнені депутати, передає Корупція.Інфо

Верховна Рада України у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект, спрямований на демонополізацію ринку житлово-комунальних послуг.

Згідно з ним, ЖЕКи повинні позбутися монополії на ринку надання комунальних послуг. 

Заступник глави парламенського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак повідомила, що:

"В даному законопроекті про житлово-комунальні послуги ми пропонуємо процедури, як жителі і споживачі будуть укладати договори на отримання всього комплексу послуг ЖКП: на послуги з управління, водопостачання, теплопостачання, поводження з відходами, газу та електриці", – сказала вона.

Для цього, зокрема, законопроект пропонує виділити з квартирної плати послугу по поводженню з твердими відходами. Також впроваджується типовий договір на управління будинком, який передбачає прозоре поділ тарифу із зазначенням розміру плати за комунальні послуги та плати за послуги з управління.

"Людині треба дати право порахувати, скільки коштує прямий договір, а скільки колективний. Тому законопроект відкриває можливості вибору для людей в багатоквартирних будинках … Послуги будуть продаватися тільки по лічильникам", – зазначила Бабак.

Законопроект також позбавляє місцеві органи влади права встановлювати тарифи на ряд послуг, які виділяються з комплексу послуг ЖКП і плата за які і формується загальний тариф по обслуговуванню багатоквартирних будинків. У числі таких послуг: переробка та захоронення побутових відходів, централізоване опалення та постачання холодної води і інші.

 

 


                         



Коментарі