Технології
Подобається

Український стартап запустив сервіс для поліпшення фотографій

05/11/2017
Український стартап запустив сервіс для поліпшення фотографій

Українські розробники запустили сервіс Let's Enhance, який дозволяє відновлювати чіткість фотографій.

Let's Enhance використовує нейронні мережі, які навчаються відновлювати деталі, спираючись на дані про об'єкти і текстури, які часто зустрічаються. Сервіс дозволяє збільшити зображення в чотири рази без втрати якості.

Перша мережа прибирає jpeg-артефакти, дефекти зображення, які виникають при стисненні. Друга, під назвою Boring, відновлює чіткість ліній і структур зображення. Ця мережа добре підходить для логотипів і коміксів. Третя мережа – Magic – домальовує на фото відсутні деталі, роблячи його більш реалістичним.

Засновники вклали в проект близько 10 тисяч доларів. Зараз сервіс працює безкоштовно, проте в майбутньому творці проекту можуть ввести плату за використання.

Творці попереджають, що нейромережі погано справляються зі сканами старих фотографій, скріншотами, "псевдопікселізованими" ілюстраціями і картинками після цифрового зуму камери.

Проект заснували Владислав Пранскевічус і Олександр Савсуненко, засновник вже закритого стартапу з виробництва ДНК-тестів Titanovo.

Популярне: Помітно зріс обсяг експортованої української продукції​

Нагадаємо, в 2015 році Савсуненко з партнером Корі Маккареном в на початку 2015 р заснували в США компанію Titanovo inc., яка спеціалізувалася на проведенні ДНК-тестів на персональні ризики прояви хвороби Альцгеймера, захворювань серцево-судинної системи, отримати рекомендації по правильному харчуванню. У 2017 українське представництво закрилося.

 


                         



Коментарі