Технології
Подобається

В Samsung розповіли, як вбити двох зайців одним старим смартфоном

30/10/2017
В Samsung розповіли, як вбити двох зайців одним старим смартфоном

Насправді, жодна тваринка не постраждала

Постійна поява нових моделей техніки розкриває нові можливості перед людством, але що робити зі старою технікою, яка не встигла зноситися фізично? Якщо просто утилізувати її, то людська праця пропаде марно, а забруднення навколишнього середовища, пов'язане з виробництвом електроніки нічим не буде виправдано. Корпорація Samsung показала рідкісний приклад свідомості опублікувавши технологію апсайклинга, в якій не тільки охороняється природа, але і створюється можливість розбагатіти, передає портал ITechua.

Південнокорейський гігант придумав незвичайний спосіб добувати біткойни — з допомогою колись флагманського смартфона Galaxy S5: фахівці взяли відразу 40 пристроїв, встановили на них спеціалізовану ОС, розмістили гаджети в спеціальній стійці і отримали повноцінну ферму для майнінгу. Розробники стверджують, що Galaxy S5 набагато ефективніше персонального комп'ютера з середніми характеристиками, а отже, смартфон цілком здатний впоратися з таким завданням, як майнінг біткойнів.

ПопулярнеУкраїнці не здогадуються, яке багатство лежить у них в гаманцях​

Майнінговая ферма на базі застарілих смартфонів не єдиний екологічний захід від Samsung. Крім ферми, корпорація представила також ноутбук на базі колишнього планшета, смартфон, перетворений в систему охорони будинку, а також пристрій по догляду за акваріумом і клімат-контролер, зроблений зі старого смартфона.

 


                         



Коментарі