Головні Новини
Подобається

НБУ засікли підозрілі операції у 36 банках України

23/10/2017
НБУ засікли підозрілі операції у 36 банках України

Національний банк України (НБУ) в січні-вересні 2017 року направив до правоохоронних органів 28 листів з інформацією про підозрілі операції клієнтів 36 банків на загальну суму понад 67,5 млрд. грн., або 16 млрд. 10 млн. євро. 

Популярне: Все більше українських родин починають користуватись “сонячною” енергією

Про це повідомляє прес-служба НБУ. Йдеться про фінансові операції, характер або наслідки яких дають НБУ підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, переведенням безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, ухиленням від оподаткування. 

Загальна сума підозрілих фінансових операцій, інформація про які була спрямована правоохоронцям протягом дев'яти місяців 2017 року, більш ніж в 30 разів перевищує суму операцій, про які повідомлялося протягом аналогічного періоду 2016 року. 

До речі, раніше правління НБУ послабило валютні обмеження. Так, регулятор дозволив здійснювати на підставі індивідуальної ліцензії НБУ покупку і перерахування іноземної валюти для розміщення за межами України гарантійного депозиту на рахунках міжнародних платіжних систем.

 Нагадаємо, НБУ нарахував шість проблемних банків в Україні – фінустанови впоралися з виконанням вимог щодо докапіталізацію. Згідно з нинішніми вимогами, мінімальний статутний капітал в 200 млн. грн. банки повинні були мати до 11 липня 2017 року, а підняти його до 300 млн. грн. – до 11 липня 2018 року. Однак НБУ може змінити графік докапіталізації. Нові пропозиції наразі узгоджують з МВФ


                         



Коментарі