Головні Новини
Подобається

В Україні планують створити Національну службу здоров’я

20/10/2017
В Україні планують створити Національну службу здоров’я

Нове відомство може з'явитися в наступному році.

На початку 2018 року в Україні може з'явитися незалежний замовник послуг, відповідальний за фінансування системи охорони здоров'я, Національна служба здоров'я України (НСЗУ). Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Уже багато проектів нормативних актів для реалізації закону про державні фінансові гарантії напрацьовані, ми очікували прийняття законопроекту. Один з них – постанова уряду про створення НСЗУ. Як тільки президент підпише закон №6327, ми відразу подамо проект постанови на Кабмін. Це станеться на початку 2018 року", – сказав він.

Ковтонюк зазначив, що, згідно з прийнятим у четвер законом, до створення НСЗУ фінансування системи охорони здоров'я буде здійснюватися в порядку, визначеному Кабміном.

"Буде перехідний період. До моменту, як фінансуванням буде займатися НСЗУ, я думаю, що з дуже високою ймовірністю це тимчасово виконуватиме МОЗ. Але це буде з чітким дедлайном в кілька місяців, не довше, поки НСЗУ не буде створена і поки всі формальні процедури не будуть пройдені, поки вона не буде укомплектована", – сказав він.

Популярне: Через бюджет-2018 багато ПТУ в Україні можуть закрити


Ковтонюк повідомив, що над створенням НСЗУ працює команда з близько 20 осіб. Призначати керівника НСЗУ буде Кабмін.
"Призначення буде правом Кабміну. ​​Ми цю посаду в обмін на голоси нікому не обіцяли, дочекаємося створення НСЗУ", – зазначив він.


                         



Коментарі