Головні Новини
Подобається

Кому уріжуть субсидію і доведеться платити “по повній”

18/10/2017
Кому уріжуть субсидію і доведеться платити “по повній”

Перспективи отримання субсидій виявилися зовсім не райдужними

Частина українців вже найближчим часом можуть не розраховувати на субсидії. Допомогу або сильно уріжуть, або взагалі заберуть в наступному опалювальному сезоні.
Про це повідомляють "Вести". Причиною цьому послужило підвищення пенсій. Поки складно назвати суму, на яку зменшать субсидії через очікування підвищення цін на газ і комунальні тарифи.


Наприклад, 78-річна Людмила Локтіонова розповів, що отримувала 2 тисячі пенсії і тепер їй додали ще 1800 гривень. Вона зраділа, тому що грошей на ліки постійно не вистачало. Але жінка боїться, що в неї відберуть субсидію і вся надбавка піде на оплату комуналки.

"Дочка каже, мовляв, мама, а як ми тепер за газ будемо платити, якщо ти отримуєш 4 тис. і мені з чоловіком додали через мінімальну зарплату, тепер офіційно у нас не по 1500 грн, а у кожного – майже по 4 тис. а взимку у нас багато газу нагоряє, без тепла ми не проживемо, доведеться піч дровами топити, а її ще треба ремонтувати ", – поділилася переживаннями колишня доярка Ніна Коновал з Київської області.
Експерти кажуть, що віддавати вже нараховану на зиму субсидію не доведеться. Але при перерахунку в травні більшість пенсіонерів залишиться без держдопомоги, а платити доведеться "по повній". Звернутися до відділу субсидій потрібно тільки тим, хто у кого змінилась кількість прописаних в квартирі.

Популярне: Головний слідчий Авакова намагається закрити перевірку декларації через суд
Але кількість одержувачів допомоги на пряму залежить від комунальних тарифів, а вони неухильно ростуть. У Києві з липня квартплата виросла в два рази. У держави ж не вистачає грошей на компенсації субсидій підприємствам. Це і призводить до перебоїв з наданням комунальних послуг.

Залишать без субсидії і боржників. Кабмін встановив правила, якщо сім'я заборгувала понад 340 гривень за послуги ЖКГ, то пільги їй не нарахують. Уже десятки тисяч українців отримали відмову на продовження соцдопомоги.

 


                         



Коментарі