Технології
Подобається

У програмі Google Maps з’явилась карта Сонячної системи

17/10/2017
У програмі Google Maps з’явилась карта Сонячної системи

Компанія Google додала в Google Maps оновлення, яке дає змогу користувачам з комп’ютера відвідувати планети Сонячної системи і їх супутники.

Популярне: Курс долара станом на 17 жовтня

Про це повідомляє УНН з посиланням на блог компанії.

У Google пояснили, що двадцять років тому космічний зонд Cassini запустили з мису Канаверал в подорож, щоб розкрити таємниці Сатурна і його численних місяців. Під час своєї місії Cassini записав і відправив на Землю майже півмільйона знімків, що дозволило вченим безперешкодно реконструювати ці далекі світи. Тепер відвідати інші планети і місяць за допомогою Карт Google з комп’ютера легко.

«Дослідіть крижані рівнини Енцелада, де Cassini виявив воду під корою місяця, що свідчить про ознаки життя. Погляньте під товсті хмари Титана, щоб побачити метанні озера. Огляньте масивний кратер Мімаса. Ми додали Плутон, Венеру і кілька інших місяців, в цілому 12 нових світів для вас. Візьміть скафандр і подивіться решту цієї галактики, яку ми називаємо домом», – повідомили в компанії.

Крім того, у Google висловили подяку астрономічному художнику Бйoрну Йонссону, який зібрав планетарні карти Європи, Ганімеда, Реї і Мімаса, працюючи з зображеннями НАСА і Європейського космічного агентства.


                         



Коментарі