Економіка України
Подобається

Українці знову понесли гроші в банки: експерт назвав причину

15/10/2017
Українці знову понесли гроші в банки: експерт назвав причину

Голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек відзначає, що останнім часом спостерігається зростання депозитних портфелів в Україні, пише "Обозреватель".
"Рівень довіри до банківської системи відновлюється значно швидше, ніж рівень довіри до влади в цілому. Банківська система є частиною загальноекономічної системи, і, якщо загальноекономічна система недореформована, якщо дуже великі ризики, то банкам важко демонструвати іншу поведінку", – підкреслив він.

При цьому екс-міністр економіки додав, що стійкі фінустанови змогли гідно вийти з останніх кризових ситуацій.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

 

"І криза 2008-09 років, і криза 2014 року показала, що ряд банків розуміють свою значущість, соціальну функцію, і вони виконали ті зобов'язання, які повинні були виконати", – розповів Шпек.

Крім того, банкір зазначив, що останнім часом спостерігається стабільне зростання депозитних вкладів.

"Відповідальні акціонери взяли на себе зобов'язання і за наслідками діагностики, стрес-тесту збільшили капітал, оновили корпоративну структуру, оновили бізнес-модель, виходячи з ситуації, в якій знаходилися. Як результат, ми бачимо, що багато банків сьогодні готові і здійснюють активні операції. Рівень депозитів зростає, темпи розвитку показують, що довіра з боку громадян до банківської системи відновлюється", – сказав він.


                         



Коментарі