Економіка України
Подобається

74% електроенергії з відновлюваних джерел здатна виробляти Україна

14/10/2017
74% електроенергії з відновлюваних джерел здатна виробляти Україна

Про те, що Україна потенційно здатна виробляти з відновлюваних джерел не менше 74% від вироблюваної в країні енергії, тоді як зараз цей рівень становить близько 6%, повідомляє Статистична служба Європейського союзу (Eurostat).

У своєму прогнозі організація покладає основні надії на вітроенергетику (49%) і біоенергетику (22%), далі йде велика (17%) і мала (7%) гідроенергетика, а замикає список сонячна енергетика з часткою (5%). Сукупно всі перераховані галузі «зеленої» енергетики потенційно здатні виробляти близько 120 млрд кВт / год енергії.

В цілому частка відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в загальному виробництві електроенергії в Україні значно менша, ніж в країнах ЄС. Так, в середньому європейські країни виробляють близько 29% зеленої енергії, лідирують в цьому рейтингу Норвегія (106%) і Швеція (66%), причому «зайві» 6% Швеції вона експортує.

Дивіться також: Пенсійний фонд детально розповів, чому і як відбуватиметься підвищення пенсій

Варто відзначити той факт, що навіть сусідні Польща і Литва можуть похвалитися рівнем ВДЕ вище 10% (13% і 16% відповідно), а найбільш близьким до України показником відзначається Угорщина (7%).


                         



Коментарі