Економіка України
Подобається

Знизились ціни на продукти з Туреччини

12/10/2017
Знизились ціни на продукти з Туреччини

Ціни можуть впасти на 10-15%.Найближчими місяцями в Україні можуть здешевшати цитрусові. Це може статися через черговий політично-економічний конфлікт Росії з Туреччиною.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

"Зараз сторони звинувачують одна одну у введенні додаткових адміністративних бар’єрів, а ми чекаємо. Якщо ескалація напруження переросте у чергову баталію, то вже в жовтні зможемо купити перш за все цитрусові на 10-15% дешевше, ніж зараз. А в прикордонних з РФ областях знижка може бути навіть більш суттєва через те, що фури, які не потрапили до РФ, будуть «розпродаватись» з коліс.

 Також ми зможемо тоді побачити й турецькі томати на наших полицях у більшій кількості й за нижчими цінами. Прогнозувати їхню вартість зараз важко. Це той приклад, коли політика переважає над економікою. Але цього разу на нашу користь", – зазначив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Це вже третя торгівельна битва Росії та Туреччини за останні два роки. Від попередніх "війн" Україна лише вигравала. І вигравав кожен раз як бізнес, так і покупці: виробники збільшували поставки своєї продукції на береги Босфору, а споживачі купували дешевші цитрусові, фрукти та овочі, вирощенні в Туреччині.


                         



Коментарі