Економіка України
Подобається

Деякі українські банки працюють в режимі обмежень

09/10/2017
Деякі українські банки працюють в режимі обмежень

Шість невеликих українських банків працюють у режимі обмежень В НБУ зазначили, що не можна виключати, що якісь банки будуть виведені з ринку.

Шість невеликих українських банків працюють у режимі обмежень через перевірки Національним банком джерел походження коштів для їх докапіталізації до 200 млн грн, повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.
 

Популярне: Гройсман придумав новий закон для правоохоронців. Деталі.

«Ми з ними працюємо. Вони працюють в режимі обмежень», – сказала Рожкова в ефірі радіо «Вести».

За її словами, всі ці банки завели гроші в капітал, оскільки в іншому випадку регулятор вже би вивів їх з ринку. «Але у нас є дуже багато питань щодо джерел походження цих грошей», – додала Рожкова.

Вона пояснила, що перевірка триває, і не можна виключати, що якісь банки будуть виведені з ринку. «Але це дуже маленькі банки», – заспокоїла заступник голови НБУ.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України постановою №58 зобов'язав банки збільшити капітал до 200 млн грн – до 11 липня 2017 року, до 300 млн грн – до 11 липня 2018 року, до 400 млн грн – до 11 липня 2019 року, до 450 млн грн – до 11 липня 2020 року, до 500 млн грн – до 11 липня 2024 року.
 

Верховна Рада 23 березня прийняла, а президент України Петро Порошенко 26 квітня підписав Закон «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків», який зокрема дозволяє банкам відмовитися від банківської ліцензії без ліквідації юридичної особи, щоб продовжити діяльність у небанківському фінансовому секторі, виконавши зобов'язання перед вкладниками.


                         



Коментарі