Головні Новини
Подобається

Поліція штрафує комунальників за ями на дорогах

05/10/2017
Поліція штрафує комунальників за ями на дорогах

За ями на дорогах тепер штрафують комунальників – більше сотні штрафів і приписів уже виписали інспектори відділу безпеки дорожнього руху в Запоріжжі. Підрозділ в складі патрульної поліції працює менше трьох тижнів, в обов'язки входить в тому числі контроль за станом дорожнього покриття.

Популярне: Популярний антибіотик виявився отрутою

Одну зі смуг шляхопроводу на трасі Харків-Сімферополь зараз ремонтують – комунальники почали роботи за розпорядженням патрульної поліції.

Інспектори відділу безпеки дорожнього руху, який створили на базі патрульної поліції, стежать і за станом автомобільних доріг міста, і за асфальтом у дворах багатоповерхівок.

Щоб відділ безпеки дорожнього руху заробив, всі патрульні інспектори міста пройшли спеціальні курси: вивчали стандарти, за якими будують і ремонтують дороги. З усього штату в новий підрозділ відібрали двадцять правоохоронців.

З 18 вересня, коли в Запоріжжі запрацював підрозділ безпеки дорожнього руху, вже видали понад сто приписів про ремонт доріг. Більшість таких приписів адресували міським комунальникам – але ті зможуть виконати їх тільки частково, кажуть в мерії і посилаються на брак фінансування.

До реформи поліції за станом доріг повинні були стежити в ДАІ. Крім контролю якості дорожнього полотна, відділ безпеки руху буде супроводжувати кортежі перших осіб і перевіряти стан громадського транспорту. Подібні підрозділи поступово запрацюють в усіх містах України.

Тим часом, кількість приписів, виданих інспекторами відділу безпеки дорожнього руху, тільки збільшується, а кількох місцевих чиновників за поганий стан доріг вже оштрафували.


                         



Коментарі