Технології
Подобається

США і РФ прокоментували “катастрофу російського Су-27” в Неваді

17/09/2017
США і РФ прокоментували “катастрофу російського Су-27” в Неваді

На авіабазі Нелліс, штат Невада, США, відмовилися підтвердити інформацію про те, що літак, який розбився 5 вересня, був виготовлений в СРСР або Росії, про що раніше повідомляло видання Aviation Week.

"Всі деталі щодо інциденту, який стався 5 вересня, засекречені", – заявила РИА Новости представник прес-служби авіабази, підкресливши, що інформація розголошуватися не буде.
У той же час, на думку колишнього заступника головнокомандувача Військово-повітряними силами Росії героя Радянського Союзу генерал-полковника Миколи Антошкіна, бойові літаки радянського і російського виробництва вимагають обережного пілотування навіть досвідченими американськими та іншими іноземними льотчиками.


"Я нічого не можу сказати (про причини авіакатастрофи), не знаючи льотчика і що він виконував, параметри польоту літака. Можу лише сказати, що літак дуже надійний. І американці про це знають. На будь-якому літаку потрібна відповідна підготовка. Толбоєв правильно попередив про небезпеки американського льотчика. Той, може бути, на своїх літаках – чудовий льотчик, а наш винищувач досконально міг не знати", – заявив РИА Новости Антошкін.


За його словами, американські льотчики тренуються на винищувачах МіГ-29 і Су-27. "Чудові літаки для пілотажу, я на них літав. Вміти треба тільки пілотувати. Вони на одному двигуні можуть злітати і сідати", – зазначив генерал-полковник.

"Раніше в цій ескадрильї були МіГ-21. Зараз – МіГ-29, Су-27. Від НДР, наприклад, дісталися МіГ-29. У цій ескадрильї – різні літаки", – уточнив Антошкин.

За його інформацією, в Повітряно-космічних силах немає підрозділів, оснащених літаками виробництва США та інших країн НАТО, але деякі російські льотчики мають навички пілотування зарубіжних бойових машин.

"У нас такої частини немає. Наші льотчики літали (на іноземних літаках. – Прим ред.). Ми один одному давали літати. Вони – на наших, ми – на їхніх. І мені доводилося літати, але дуже обережно. І в США, і з французами, і з англійцями. Льотчики всюди хороші, підготовка хороша, але на чужому літаку можна і помилитися. Це коли вже багато польотів виконаєш, вивчиш добре інструкції, сам літак, його особливості, тоді можна спокійно літати", – сказав співрозмовник.

"Врятуватися він (Шульц. – Прим. Ред.) міг в будь-якій ситуації, тому що у нас були випадки, коли на стоянці катапультувалися і залишалися живими. Дуже надійне катапультне крісло на Су-24, Су-27, МіГ-29", – додав Антошкін.


                         



Коментарі