Економіка світу
Подобається

Африку чекає серйозна боротьба за ресурси

12/09/2017
Африку чекає серйозна боротьба за ресурси

Міський житель Європи споживає в сто разів більше ресурсів ніж африканський селянин

Населення планети зросте до 8,5 мільярдів вже до 2030 року. Однак проблема полягає не в цьому. А в зростанні саме міського населення, повідомляє Економіст. Сьогодні один міський житель в середньому споживає більше вуглеводів, електрики і води ніж село третього світу з населенням сто чоловік.


Одним з найбільших донорів природних ресурсів, як для Європи, так і для США, багато років була Африка. Однак саме на цьому континенті очікується в найближчому майбутньому найбільший зростання споживання природних ресурсів, що може призвести до сейсмічних геополітичних  змінам на планеті, коли боротьба за природні ресурси почнеться всерйоз.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
 

Сучасний бізнес, на жаль, сильно відстає у справі, як енергозбереження, так і в питанні більш ефективного використання природних ресурсів від зростання населення на планеті і особливо зростання середнього класу. Особливо складною може виявитися в майбутньому ситуація в США і Європі.

На початку цього століття ці два регіони світу споживали 80% всіх природних ресурсів людства. Самі ці регіони, особливо Європа, мають дуже обмежену кількість природних ресурсів, оскільки більша частина з них вже була використана в попередні століття в ході індустріальної революції і двох світових воєн.


                         



Коментарі