Головні Новини
Подобається

Оце так поворот! Саакашвілі зробив заяву про свій паспорт. Тільки не падайте від цих слів!

11/09/2017
Оце так поворот! Саакашвілі зробив заяву про свій паспорт. Тільки не падайте від цих слів!

Саакашвілі зайшов до України без паспортного контролю й пішки вже пройшов три кілометри

Позбавлений українського громадянства екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив про те, що в нього нібито вкрали український паспорт. 

"Поліція обшукала автобус і вкрала мій паспорт… Специ обшукали автобус і паспорту там більше немає… Не знаю, робіть свої власні висновки", – сказав він перед журналістами біля готелю "Леополіс" у Львові. 

На запитання про те, чи є в нього документи, політик відповів: "Ні".

Він заявив про те, що люди взяли його та несподівано винесли з салона, тому паспорт залишився там


Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів".

популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент. У Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі. 

Позбавили громадянства Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець", що у Львівській області. Кордону він дістався автобусом. 

Спочатку він намагався перетнути кордон на поїзді Інтерсіті "Перемишль – Київ", однак його затримали через "особу, яка не має підстав для в'їзду в Україну". 

Держприкордонслужба України назвала прорив у пункті пропуску "Шегині", внаслідок якого Міхеіл Саакашвілі дістався території України, масовим незаконним порушення державного кордону.  

Наразі Саакашвілі перебуває у Львові.


                         



Коментарі