Онкохворим подарували шанс на швидке одужання

02/09/2017
Онкохворим подарували шанс на швидке одужання

Люди, які чують від лікарів хоча б натяк на онкологічну хворобу, досить часто впадають у відчай.

Яких тільки методів не випробовують фахівці, аби врятувати життя якщо не кожному, то бодай більшості із них. Нещодавно у хворих на рак з'явилася ще більш реальна надія на одужання.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Співробітники американського Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів (FDA) дали зелене світло інноваційному способу подолати фатальне захворювання. В його основу покладені генетично модифіковані клітини крові самого пацієнта – саме вони активізують імунну систему, і та в свою чергу починає боротися із раковими клітинами.

Як стверджують у FDA, таке відкриття – просто історичний момент для всієї медицини, проте вартість курсу не кожному по кишені: близько 475 тисяч доларів, але результат того вартий. Припускають, що подібна технологія дасть змогу врятувати 83% пацієнтів від онкології.

 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Так звані живі ліки створюються з індивідуальним підходом до кожної людини, що відрізняється від традиційної хіміотерапії чи хірургічного втручання.

"Маючи можливість перепрограмувати клітини самого пацієнта на боротьбу зі смертельним раком, ми виходимо на новий рівень медичних інновацій. Нові технології, такі як генна та клітинна терапії, потенційно можуть докорінно змінити медицину і наблизити переломний момент у нашій здатності лікувати і зцілювати навіть важкі захворювання", – пояснює представник американського регулятора Скотт Готтліб.


                         



Коментарі