Створено метод управління фотосинтезом, який допоможе нагодувати світ

16/08/2017
Створено метод управління фотосинтезом, який допоможе нагодувати світ

На гроші Білла Гейтса вчені Іллінойсського університету змінили фотосинтез в рослинах, що дозволить отримувати більше врожаю, використовуючи менше води і добрив.

Дослідники змогли прискорити зростання тютюну на 20%, на черзі інші сільськогосподарські культури. У перспективі ця технологія повинна допомогти не допустити голод на планеті.

Вчені модифікували насіння тютюну так, щоб вирощених з них рослини краще переробляли сонячне світло і вуглекислий газ. Якщо це властивість застосувати до інших сільськогосподарських культур, це дозволить отримувати більше врожаю, використовуючи менше води і добрив, пише MIT Technology Review.

У перспективі це допоможе нагодувати світ. Щоб забезпечити їжею зростаюче населення планети, за даними Організації Об'єднаних Націй, в усьому світі врожайність повинна збільшитися на 50% до 2050 року. Глобальне потепління знижує врожайність рослин, і допомогти впоратися з цією проблемою може проект з підвищення ефективності фотосинтезу, який фінансується Фондом Білла і Мелінди Гейтс.

Його основна мета – поліпшити врожайність продовольчих культур, таких як маніока і вигна, які є важливими джерелами калорій і білка для багатьох бідних країн. У минулому році вченим вже вдалося таким чином поліпшити зростання тютюну на 20%. Тепер вони вивчають, як застосувати технологію до «їстівним» культурам.

Читайте також:  Чи доведеться українцям восени платити за опалення більше

 

Щоб не допустити голод, дослідники по всьому світу пропонують різні варіанти виробництва їжі і стимулювання росту рослин. Одні пропонує вирощувати на фермах комах і личинки для їжі, інші вважають, що від голоду населення Землі врятує солодка картопля, а треті створюють їстівні дрони.


                         



Коментарі