Топ-5 випадкових винаходів які змінили життя людей! (фото)

15/08/2017
Топ-5 випадкових винаходів які змінили життя людей! (фото)


1. Ядерна зброя. Американські вчені були так стурбовані ожирінням американців, що на початку п'ятдесятих почали напихати піддослідних людей радіоактивним карбоном. Вони припускали, що цей хімічний елемент допоможе людині позбутися зайвої ваги. На щастя, експерименти не закінчувалися смертю піддослідних. Але завдяки таким дослідженням був знайдений елемент, з якого навчилися робити ядерні бомби.de7db4fb6a2b1f4a88232739e1c

 
2. У 1913-му році Гаррі Бреарлі намагався винайти нержавіючу сталь для виробництва зброї. Вчений змішав хрому з вуглецем і отримав сплав, який не піддавався корозії та впливу лимонної і оцтової кислоти. Метал виявився настільки стійким, що його можна було застосовувати в якості столових приладів.
vilka+vilka+stolovaya+stolovie+pribori+kuhonnie+pribori+52865718687

популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

 
3. Альфред Нобель, шведський хімік і винахідник, що займалася хімічними дослідженнями нітрогліцерину. Вчений намагався зробити його більш стабільним, щоб уникати вибухів. У 1867 році він впустив крапельку речовини на підлогу з дерев'яними тирсою. До загального здивування, нітрогліцерин не вибухнув. Нобель удосконалив формулу, додавши в неї кремнезем. В результаті вийшла легендарна вибухівка, яку сьогодні називають динаміт.
альфред_нобель2

 
4. Французький садівник Жозеф Моньє торгував пальмами, але в дорозі глиняні горщики билися, а рослини гинули. З'явилася ідея зробити діжку з цементу, а для міцності – ще каркас із залізних прутів. Так був винайдений залізобетон. Десять років потому Моньє запатентував залізобетонні шпали, а ще пізніше – залізобетонні перекриття, балки, і мости.

i2

 
5. "Київський торт" теж з'явився випадково. Працівники бісквітного цеху просто забули прибрати в холодильник збитий яєчний білок. Вранці начальник цеху по прізвища Петренко на свій страх, ризик і азарт вирішив зробити торт з того, що є. Так з'явився новий інгредієнт – знамениті хрусткі коржі. 
 

2274


                         



Коментарі