Економіка України
Подобається

1 вересня: скільки коштує зібрати дитину в школу

14/08/2017
1 вересня: скільки коштує зібрати дитину в школу

Поки діти догулюють останні тижні канікул, їх батьки підраховують, у скільки їм обійдеться відправити своїх чад гризти граніт науки

У цьому році «шкільний набір» у порівнянні з минулими роками подорожчав приблизно на 7% більше.


Таким чином батькам доведеться викласти не менше 6 тисяч гривень.

Так, найсильніше подорожчав одяг, в тому числі спортивна форма та канцелярські товари. При цьому приладдя для малювання, навпаки, подешевшало.

В середньому покупка першочергових шкільних речей в цьому році обійдеться батькам приблизно в 6-6,2 тисячі гривень.

Слід зазначити, що мінімальний набір канцтоварів з 15 зошитів, 10 обкладинок для книг, звичайного пенала, 5 ручок, 4 олівців, лінійки та гумки складе десь 435 гривень, що майже на 15% дорожче, ніж в минулому році.

Крім того, слід врахувати, що батьків учнів молодших класів чекають ще додаткові витрати на музику та малювання. Зошит для нот, фарби, фломастери, альбоми обійдуться близько 300 гривень.

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

В результаті за канцелярський набір «першої необхідності» для школяра в 2017 році доведеться викласти майже 800 гривень.

Як писала раніше Politeka, Міністерство освіти і науки планує реформувати середню освіту в Україні. Як з’ясувалося МОН має намір скоротити обов’язкові предмети з 22 до 9, а також ввести 12-річне навчання і профільні класи.


                         



Коментарі