Економіка світу
Подобається

Литовський бізнесмен обманув Google і Facebook і отримав $100 мільйонів

12/08/2017
Литовський бізнесмен обманув Google і Facebook і отримав $100 мільйонів

Литовського бізнесмена, якого підозрюють у шахрайстві на суму понад $100 млн у відношенні компаній Google і Facebook в справі про кіберзлочинність, видадуть Сполученим Штатам.

Таке рішення ухвалив апеляційний суд у Вільнюсі, повідомляє Європейська правда з посиланням на The Associated Press.

Згідно з рішенням суду, бізнесмена Евальдаса Рімасаускаса повинні передати владі США, де його судитимуть за електронні шахрайства, відмивання грошей і крадіжку персональних даних.

Рімасаускаса звинувачують у тому, що він, виступаючи від імені компанії-виробника комп’ютерного обладнання, що знаходиться в одній з країн Азії, обманним шляхом отримав від Google і Facebook понад $100 млн.

Для свого шахрайства бізнесмен зареєстрував у Латвії фірму з такою ж назвою, що і у азіатського виробника комп’ютерів, який постачав свою продукцію в США.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Після цього він відправляв американським корпораціям листи про необхідність перерахувати на підставні рахунки кошти, які за контрактом належали азіатському постачальнику.

Рімасаускас заперечує звинувачення. Якщо він буде засуджений, то отримає тривалий термін ув’язнення. Рішення суду є остаточним. Дату екстрадиції буде оголошено пізніше в цьому місяці.


                         



Коментарі