Економіка України
Подобається

В уряді придумали “хитромудрий” спосіб працевлаштування переселенців

08/08/2017
В уряді придумали “хитромудрий” спосіб працевлаштування переселенців

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України розробили програму, мета якої знайти роботу якомога більшій кількості тимчасових переселенців.

Про це 8 серпня під час прес-конференції повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, передає кореспондент АСН.

«Нашим міністерством запропоновано такий пілотний проект, коли гроші, які будуть надаватися нашими міжнародними партнерами, будуть направлятися в громади для створення робочих місць, для того щоб була в цих проектах також частка працевлаштування і внутрішньо переміщених осіб.

Філософія така, що потенціал, який мають ці люди, має використовуватися і суспільством», – пояснив заступник міністра.

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Він додав, що в перших проектах, які будуть реалізовуватися в пілотних регіонах, працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб приділяється особлива увага. Однак яка саме, не уточнив.

Куркчі нагадав, що в Україні на кінець липня цього року кількість вимушених переселенців склало більше 1,5 млн осіб. Водночас заступник міністра не пояснив, що робити, якщо в регіоні не знайдеться переселенців, які мають необхідну кваліфікацію.


                         



Коментарі