Економіка України
Подобається

Велика російська взуттєва мережа йде з українського ринку

04/08/2017
Велика російська взуттєва мережа йде з українського ринку

Велика російська взуттєва мережа Kari має намір закрити магазини в Україні.

Про це повідомили три джерела: директор торгового центру, консультант з нерухомості та керівник великої торговельної мережі, пише liga.net.

«До одного з наших торгових центрів прийшов лист про розірвання договору оренди з жовтня», – підтвердив комерційний директор девелоперської компанії Будхаус Груп Максим Гаврюшин.

При цьому в компанії Карі Україна не відповіли на запит видання. Але, один із співробітників компанії підтвердив плани закриття і додав, що мережу можуть продати.

«Ще одне підтвердження – спам-розсилка смс, в яких йдеться про масштабні розпродажі у зв’язку з закриттям», – пише видання.

Проблемою для рітейлера могла стати девальвація гривні, яка призвела до зростання цін на взуття, додає партнер компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкин. Мережа виконувала свої зобов’язання з орендної плати, хоча останні місяці спостерігалося зниження її оборотів, додає Гаврюшин з Будхаус Груп.

За останній рік в Україні вже закрилися дві мережі з продажу недорогого взуття – найбільший російський ритейлер Centro і дискаунтер Plato (підрозділ компанії MTI, яка розвиває мережу Інтертоп).

Після закриття всіх магазинів конкурентів в Україні залишиться тільки одна мережа з продажу недорогого взуття – ССС.

Популярне: Омелян натякає на “шулерство” Балчуна в звітах “Укрзалізниці”

«Мене ця новина радує», – розповів виданню директор мережі ССС Максим Кінаш. Він сподівається переманити частину покупців після закриття магазинів мережі конкурента.

Kari – велика російська взуттєва мережа, заснована у 2012 році бізнесменом Ігорем Яковлєвим. Яковлєв також заснував мережу магазинів з продажу побутової техніки і електроніки Ельдорадо. Але згодом продав російську частину бізнесу чеському фонду PPF Group, а українську – бізнесменові Віктору Поліщуку.

В Україні Kari управляє мережею з 26 магазинів в Києві, Харкові, Одесі, Львові та інших великих містах, повідомляється на її сайті. Власник Карі Україна, за даними Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб, – кіпрський офшор Раундвіль Менеджмент Лімітед, кінцевий бенефіціар – Ігор Яковлєв.


                         



Коментарі