Економіка України
Подобається

Від моря до моря: на будівництво транспортного коридору виділили 800 млн грн

31/07/2017
Від моря до моря: на будівництво транспортного коридору виділили 800 млн грн

Кабінет міністрів України виділив 800 млн гривень на будівництво транспортного коридору Балтія – Чорне море «Go Highway».

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

«Ми розпочинаємо нові проекти. Один з них – оновлена дорога Львів – Тернопіль – Вінниця – Одеса – Миколаїв, яка стане частиною транспортного коридору між польськими портами Балтії і нашими Чорного моря «GO HIGHWAY» (Gdansk-Odesa). У нещодавно прийнятих змінах до бюджету закладені перші 800 млн гривень на реалізацію цього проекту», – повідомив Гройсман.

Популярне:  Податок на пенсії скасують для 500 тисяч українців

Також Гройсман зазначив, що реалізація цього проекту вже почалася, в рамках якого передбачена реконструкція і ремонт окремих ділянок дороги. «Зокрема, в рамках цього проекту передбачається реконструкція і капітальний ремонт 70 кілометрів дороги Краковець – Львів, понад 90 кілометрів Львів – Тернопіль, майже 270 кілометрів дороги Умань-Одеса, ремонт та реконструкція інших ділянок цієї дороги, реконструкція північного об’їзду Львова та будівництво східного об’їзду Тернополя, будівництво декількох десятків нових транспортних розв’язок Все це дозволить істотно підвищити і пропускну здатність траси і безпеку руху», – сказав він.

Нагадаємо, раніше Гройсман повідомляв, що обсяг виділених з різних джерел коштів на проведення масштабного будівництва і реконструкції доріг в Україні в цьому році втричі перевищують минулорічні показники.


                         



Коментарі