Економіка України
Подобається

Поспішайте придбати: Нардепи запропонували посилити вимоги до ввезення посилок в Україну

25/07/2017
Поспішайте придбати: Нардепи запропонували посилити вимоги до ввезення посилок в Україну

Депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який змінить умови для покупок за кордоном.


Новий проект передбачає дозволити безмитне ввезення на суму до 150 євро протягом місяця, а не протягом дня, як зараз, пише Retailers.

Ініціаторами проекту є депутати Блоку Петра Порошенка. Законопроект № 6755 поступив в Раду 17 липня. Зараз його передано на розгляд профільного комітету з питань митної політики. Розгляд документа очікується вже восени, на черговій сесії парламенту.

У законопроекті депутати пропонують ввести можливість пересилки громадянам товарів через міжнародні експрес-вантажі і міжнародні поштові відправлення без сплати митних платежів на суму до 150 євро протягом місяця, а не протягом дня, і ввести обмеження на ввезення товарів в ручній поклажі та супроводжуваному багажі без сплати митних платежів на суму не більше 500 євро вперше протягом місяця, на суму до 300 євро – вдруге протягом місяця.

Популярне: В Україні подорожчали споживчі кредити

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що значна частина діяльності в сфері тіньової економіки здійснюється з імпортними товарами. Законодавство України дозволяє здійснювати безмитне (і без сплати ПДВ) ввезення товарів на територію України нібито для власних потреб, а в подальшому здійснювати продаж таких товарів з комерційною метою через фізичних осіб-підприємців кінцевим споживачам.

Раніше НВ повідомляло, що в кінці травня 2017 року посилки з пристроями марок Meizu і Xiaomi почали зупиняти при проходженні української митниці, за заявою правовласника.


                         



Коментарі