Економіка України
Подобається

Кіберполіція заявила про можливість нових атак через програмне забезпечення однієї з компаній

16/07/2017
Кіберполіція заявила про можливість нових атак через програмне забезпечення однієї з компаній

Кіберполіція рекомендує в жодному разі не дотримуватися порад виробників програмного забезпечення M.E.Doc, якими намагаються приховати недосконалість коду.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції.

Зазначається, що кіберполіція також зафіксувала факти поширення у мережі рекомендацій про налаштування антивірусів та фаєрволів, які змушують системи захисту комп’ютера користувача ігнорувати будь-яку підозрілу активність чи код у бухгалтерському програмному забезпеченні.

За даними кіберполіції, рекомендації поширюються деякими партнерами компаній-розробників, а також безпосередньо ними через технічну підтримку.

Поліція також оприлюднила ряд правил інформаційної безпеки:

— не працювати та не запускати такі програми під обліковим записом адміністратора системи;

— відмовитися від програмного забезпечення або його оновлення, що потребує додавання у «список виключення» систем захисту комп’ютера;

— уважно ставитися до попереджень антивірусного програмного забезпечення та систематично його оновлювати;

— у разі отримання тривоги від системи захисту комп’ютера (антивіруса, фаєрволу тощо) не перешкоджати діям за замовчуванням антивірусу (блокування, видалення, карантин, тощо). Чітко усвідомлювати, що спростувати небезпечність, про яку повідомив антивірус, може лише кваліфікований спеціаліст з інформаційної безпеки;

— відключити автоматичні оновлення та в ручному режимі оновлювати програмне забезпечення, у ході чого додатково його перевіряти на авторитетних ресурсах, призначених для аналізу підозрілих файлів.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

Раніше повідомлялося, що компанія, яка займається розробкою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc, випустила оновлення 10.01.190 для безпеки та відновлення повноцінного функціоналу всіх сервісів компанії при можливих нових кібератаках.

Раніше M.E.Doc заявила про відновлення сайту та усунення проблем після кібератаки.

Нагадаємо, 27 червня комп'ютерний вірус-вимагач атакував українські банки, державні та приватні підприємства, медіа, державні відомства. 

Також повідомлялося, що вірус-вимагач уразив комп’ютери підприємств Європи та США.


                         



Коментарі