Економіка України
Подобається

Порошенко ветував законопроект про продовження підвищеного вивізного мита на брухт

10/07/2017
Порошенко ветував законопроект про продовження підвищеного вивізного мита на брухт

Президент запропонував продовжити мито всього на рік.


Президент України Петро Порошенко скористався правом вето до законопроекту №6382 про продовження підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі EUR30/тонна ще на два роки, пропонуючи Верховній Раді продовжити мито на рік.


"Це пов'язано з міжнародними зобов'язаннями України як члена Світової організації торгівлі, і президент України пропонує в пункті 1, який прийшов на підпис, замінити "три календарних року" (рік плюс два роки продовження – ред.) словами "два календарних роки" (рік плюс рік продовження – ред.). Президент просить парламент підтримати цю поправку", – сказала його представник в парламенті Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради в понеділок.


Згідно з інформацією на сайті Ради, пропозиції глави держави до закону підписано 27 червня, в день масштабної кібератаки, а надійшли в парламент 10 липня. Їх текст поки відсутній.
Нагадаємо, що металурги були впевнені, що президент підпише законопроект про продовження підвищеного вивізного мита на металобрухт.

Популярне: “Укртранснафта” виставляє 5 тисяч тонн нафти на торги
Повідомлялося, що Верховна Рада пролонгувала дію підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі EUR 30/тонна ще на два роки. Законопроект №6382 був підтриманий 260 депутатами.
12 липня 2016 року був прийнятий закон України №1455-VIII "Про внесення змін у деякі закони України про зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня 2016 року на рік були підвищені ставки експортного мита на металобрухт з EUR10/тонна до EUR30/тонна. Одночасно була скасована реєстрація імпортних контрактів по лому.


                         



Коментарі