Економіка України
Подобається

Інфляція в Україні продовжує набирати обертів

10/07/2017
Інфляція в Україні продовжує набирати обертів

Поки уряд рапортує про нібито зростання зарплат, українці не встигають за зростаючими на продукти і послуги цінами. Подальший розвиток ситуації в своєму блозі спрогнозував Віктор Медведчук

Інфляція, зазначив політик, посилаючись на дані НБУ, в Україні продовжує набирати обертів.

«Вже не перший місяць в країні спостерігаються скачки цін на м’ясо, вершкове масло, сири, іншу молочну продукцію. Не поспішають здавати свої цінові позиції навіть сезонні овочі і фрукти. Поки уряд рапортує про нібито зростання зарплат в Україні, народ не встигає відстежувати стрімке збільшення своїх витрат», – зазначив лідер «Українського вибору – Права народу».

Скасування Кабміном держрегулювання на окремі товари і послуги, перш за все продукти, негативно вплинулj на ціноутворення, звернув увагу В.Медведчук.

«Вперше «реформатори» скасували держрегулювання цін ще в жовтні минулого року в якості експерименту. Але експерименти влади дорого обходяться українцям. В Українській асоціації постачальників торговельних мереж констатують: за півроку (починаючи з грудня 2016- го) подорожчала 21 позиція з 23 в списку соціальних продуктів харчування. Тобто підвищення цін торкнулося 90% такої продукції, включаючи навіть соціальний хліб. Але ж крім цього ще підвищилися комунальні тарифи і збільшилася вартість проїзду в громадському транспорті в ряді регіонів!» – написав політик.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

Зниження рівня життя українців, на думку лідера «Українського вибору – Права народу», посилюється постійно зростаючою заборгованістю по зарплаті.

«За даними Держстату, на початок червня вона досягла 2,32 млрд грн, збільшившись в порівнянні з травнем на 135 млн грн. При цьому на більш ніж 10% за місяць зросли борги перед співробітниками економічно активних підприємств, і це дуже тривожна тенденція. В цілому за 2017 рік заборгованість із зарплати в Україні зросла вже більш ніж на 0,5 млрд грн», – обурюється політик.

У Національному банку України вже оголосили, що погіршують свій прогноз зростання ВВП країни на 2017 рік з 1,9% до 1,6%, нагадав В.Медведчук.

«І це оптимістичний прогноз. Якщо ситуація ще погіршиться, для України це обернеться черговим економічним спадом», – прогнозує політик.


                         



Коментарі