Економіка України
Подобається

В Уряді розповіли, яким буде пенсійний вік для українців

04/07/2017
В Уряді розповіли, яким буде пенсійний вік для українців

Для громадян України пенсійний вік становитиме 60 років.

 

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні в ефірі одного з українських телеканалів.

«Запам'ятайте, пенсійний вік в Україні становитиме 60 років», – сказав Гройсман.

Популярне: Як алкоголь впливає на тривалість життя: результат вас здивує

Глава Кабміну зазначив, що нині уряд прив’язується не до віку, а до трудового стажу.

«Думаю, кожна людина, яка працювала, скаже, що це справедливо», – упевнений Глава уряду.

Пенсійна реформа вийшла на фініш.

Кабмін передав до Ради чотири законопроекти, що вносять зміни до низки пенсійних законів. Збереглися всі раніше анонсовані пропозиції уряду щодо збільшення трудового стажу для майбутніх пенсіонерів, щодо скасування 15% недоплат до пенсій працюючих пенсіонерів, осучаснення пенсій та інші. Але в цілому експерти з пенсстрахування назвали пропозиції Кабміну "косметичними".

 Згідно з документом, страховий стаж поступово збільшиться на 20 років, коефіцієнт року роботи при розрахунку пенсії знизять з 1,35 до 1 (цифра впливає на розмір виплати, і, якщо вона нижче, то нижче і пенсія), а введення особистих накопичувальних рахунків і зовсім зникло.

Нововведення можна розділити на дві групи – для чинних і майбутніх пенсіонерів. Для нинішніх – їх два: з 1 жовтня 2017-го у працюючих пенсіонерів перестануть утримувати 15% їх пенсій, і всім, хто отримує пенсію, її перерахують з урахуванням нової середньої зарплати, яка втричі вище тієї, що приймалася раніше в розрахунок фахівцями Пенсфонду, але при цьому на третину менше "коштуватиме" рік пенсстажу – його коефіцієнт у формулі розрахунку пенсії зменшено з 1,35 за рік роботи до 1. Тож в підсумку сама пенсія втричі, на жаль, не зросте.


                         



Коментарі