Технології
Подобається

Творчі пориви не спинити: Ілон Маск почав бурити тунель під Лос-Анджелесом

02/07/2017
Творчі пориви не спинити: Ілон Маск почав бурити тунель під Лос-Анджелесом

The Boring Company – нова компанія Ілона Маска, яка займеться спорудженням мережі підземних тунелей для автомобілів, що дозволить розвантажити автошляхи.


Маск написав у Twitter, що на днях The Boring Company вже почала бурити перші тунелі.
Щоправда, всіх дозволів від міської влади ЛА ще немає, але очевидно, Ілона Маска важко стримати в його бажанні реалізувати свій проект. Про деталі розповідає Business Insider.

Популярне: Генеральная прокуратура ликвидировала «конверт» с оборотом более миллиарда гривен
«"Годо» більше не може чекати. Він почав бурити і майже закінчив перший сегмент тунелю в Лос-Анджелесі», – написав Маск в четвер, 29 червня. «Годо» – це установка, яка має пришвидшити прокладання тунелів. Де саме Маск почав бурити – він не зізнається.
 Читати
 Elon Musk ✔ @elonmusk
No longer waiting for Godot. It has begun boring and just completed the first segment of tunnel in LA.
02:09 – 29 Jun 2017
  2 971 1 ретвіт   19 399 19 399 вподобань
Відомості про Рекламу у Твіттері та конфіденційність
The Boring Company досі рила тунель тільки під приватною парковкою штаб-квартири компанії SpaceX.
За словами винахідника, добитися дозволу від міської влади на буріння під міськими вулицями – складніше, ніж розробити саму технологію. Два тижні тому Маск провів багатообіцяючі переговори з мером Лос-Анджелеса Еріком Гарсетті. Судячи з усього, терпіння Маска вичерпалося, і він дав розпорядження бурити під муніципальною територією Лос-Анджелеса. Досі не зрозуміло, чи є дозвіл на ці роботи.

Проект полягає в тому, що в такому тунелі спеціальна електрична платформа, яка рухається зі швидкістю 200 км/год, швидко перемістить автомобіль у потрібне йому місце. Таким чином, відстань, яку автомобіль проїжджає по поверхні за півгодини, можна буде подолати за п'ять хвилин.
Подібний тунель може зʼявитися і в Чикаго. Мер Чикаго Рам Емануель підтвердив, що також провів переговори з Ілоном Маском. Мер хоче знизити завантаженість доріг, які ведуть в аеропорт.
 Раніше мер Лос-Анджелесу Ерік Гарсетті дав зрозуміти, що не проти співпраці із The Boring Company і може залучити компанію Маска для буріння тунелів і будівництва швидкісної залізниці до міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса.


                         



Коментарі