Экономика мира
Подобається

Японія пришвидшить укладання договору про вільну торгівлю з ЄС

25/06/2017
Японія пришвидшить укладання договору про вільну торгівлю з ЄС

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе пообіцяв пришвидшити процес підготовки до підписання договору про вільну торгівлю з країнами Євросоюзу, повідомляє на ТАСС.

"Ця ініціатива допоможе розповсюдити зону вільної та справедливої торгівлі по всьому світу. Я маю намір докласти всіх зусиль, щоб прискорити заключну стадію узгодження з метою підписання остаточної угоди", – заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час візиту в місто Кобе.

Популярне: Гроші олігархів проти обороноздатності країни: Коли вже українські військові пересядуть в «Оплоти» (фото)

Зазначено, що цього тижня міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида провів телефонну розмову з європейським комісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем. Сторони обговорили підготовку до зустрічі керівництва Японії і ЄС на саміті G20 в липні.

Відомо, що Японія і ЄС протягом кількох років ведуть переговори про укладення договору про вільну торгівлю. Домовленість про запуск механізму консультацій щодо цієї теми була досягнута у Брюсселі в 2011 році. Перший раунд переговорів відбувся у квітні 2013 року.

Токіо найбільш зацікавлене у скасуванні високих ввізних мит на японські автомобілі (10%) і електронні товари (14%).

У подібній угоді зацікавлений і Брюссель. За оцінками експертів, у разі вступу в силу зазначеного документа експорт європейських товарів до Японії збільшиться приблизно на 30%.


                         



Коментарі