Головні Новини
Подобається

Безглуздий промах Гройсмана: Хто постраждав найбільше

25/06/2017
Безглуздий промах Гройсмана: Хто постраждав найбільше

Рішення Кабінету міністрів про перехід на середньострокове планування державного бюджету не підкріплено реальними діями

Таку думку  висловив голова правління громадської організації «Фінансова грамота України» Михайло Стрельников.

«Перехід на середньострокове планування, на мою думку, поки не підкріплено якимись реальними справами. Хоча я згоден з тим, що це є благими намірами. Для ефективного бюджетного планування, Кабміну спочатку слід привести в порядок процедури податків і зборів, які ми стягуємо згідно з чинним законодавством», – зазначив він.

Стрельников звернув увагу, що на законодавчому рівні досі не вирішена ситуація з військовим збором.

22634

 

«На місці Кабміну, я б спочатку врегулював ситуацію з військовим збором. Ситуація з ним виглядає просто парадоксально. У 2014 році в терміновому порядку був введений військовий збір, оскільки тільки-тільки починалося АТО. Так, Міністерство фінансів видало розпорядження про стягування військового збору. У податковий кодекс він не був введений, оскільки був тимчасовим заходом», – підкреслив експерт.

 

1478765971_573_13401

 

Він уточнив, що з українців таким чином протягом трьох років збирали по приблизно 15 млрд гривень.

«І ось у нас вже протягом 3 років, на рівні приблизно 15 млрд гривень в рік, стягується військовий податок з підприємств і різних організацій, який не фігурує в бюджеті. Думаю, за три роки це можна було зробити», – сказав Стрельников.

Нагадаємо, Кабмін почав застосовувати новий принцип планування державних фінансів на середньострокову перспективу. Згідно бюджетної резолюції до 2020 року передбачається зростання економіки України на 4%, зниження інфляції до 5%, зниження дефіциту бюджету до 2% і зниження частки держборгу до ВВП до 55%.

80033_650x410

 


                         



Коментарі