Як зробити сімейне життя приємнішим

19/06/2017
Як зробити сімейне життя приємнішим

Часто сваритеся з чоловіком через дрібниці, дуєтесь через дурниці і ображаєтеся один на одного? Ці поради можуть здатися вам дивними, але вони дійсно здатні зробити ваше сімейне життя тихішим і спокійнішим.

Популярне: Захід придумав, як врятувати економіку України

Існує маса перевірених способів зробити сімейне життя нестерпним. Але немає жодного, який би з гарантією в 100% допоміг відновити в сім'ї мир і злагоду. Тому намагайтеся не доводити справу до конфлікту. Це не так важко, як вам здається, пише dom.goodhouse.com.ua. Ось кілька дієвих порад, які допоможуть уникнути нерозуміння і сварок.
Порада 1
Не намагайтеся влізти в його шкуру

Спроба побачити ситуацію з точки зору партнера вважається хорошою ідеєю. Але, як показують дослідження, вона часто приречена на провал. У Чиказькому університеті провели цікавий експеримент: зібрали 104 пари і попросили кожного з подружжя передбачити, як другий їхній партнер буде реагувати на певні питання. І ось що цікаво: якщо мова йшла про ті ситуації, які вже реально відбувалися в сім'ї, відповіді були близькими до істини. Якщо ж сім'я не потрапляла в певну ситуацію, то спроби вгадати дії партнера майже завжди були невдалими.

Що з цього випливає? Те, що не треба навіть пробувати моделювати в своєму розумі модель поведінки свого чоловіка і намагатися зрозуміти, яке рішення він прийме. Кращий спосіб зрозуміти, що він думає або почуває – просто запитати його. Може, порада не дуже оригінальна, зате дієва!

Порада 2
Не поспішайте!

Побачивши, що чоловік пішов в кімнату, не роззувшись, ви моментально налітаєте на нього з докорами? Застали його з сигаретою на кухні, і тут же починаєте йому вимовляти, мовляв, він труїть сім'ю димом? Якщо ви застали чоловіка за чимось таким, чого ви не схвалюєте, не поспішайте відразу ж його вичитувати. І не тільки для того, щоб в запалі не наговорити гидот, але і для того, щоб … він визнав свою провину! Логіка тут проста: навіть якщо чоловік розуміє, що чинить неправильно, у відповідь на ваші нападки він приймає оборонну позицію і починає захищатися. Це елементарний закон психології: страх покарання змушує людину відмовлятися від своєї провини до останнього. А ось якщо ви промовчите, страх ослабне, і чоловік, швидше за все, буде схильний сам покаятися і сказати, що був неправий.

Порада 3
Більше наочності

Ви намагаєтеся переконати чоловіка в тому, що треба економити гроші, віддати дитину в певну школу або знайти інше місце роботи? Слова – це, звичайно, прекрасно, але не дуже наочно. І вони не завжди досягають мети. Спробуйте скористатися таким прекрасним бізнес-інструментом, як графіки або діаграми. На них візуально і дуже наочно буде видно, що ваша ідея дійсно того варта.

Наприклад, складіть діаграму, на якій зображено, на що і скільки конкретно витрачає гроші ваша сім'я: якщо, скажімо, витрати на задоволення перевищують 10%, то напевно пора переглянути підхід до сімейного бюджету. Можете побудувати графік, на якому видно, що певні професії набирають популярності, тому варто направити дитину вчитися саме їм.

Порада 4
Менше слів

Всі ми знаємо, що з чоловіком треба говорити. Розпитувати його про те, як пройшов його день, розповідати про свої справи. Але як часто такі розмови затягуються на години, стають нудними одному з подружжя, а то і обом! Однак ви продовжуєте їх вести, адже вам говорили, що з чоловіком треба розмовляти.

Спробуйте вчинити інакше. Протягом дня скиньте кілька посилань – на ті теми, які вас цікавлять, і які ви хотіли б з ним обговорити. Швидше за все, він побіжно їх перегляне і буде більш підготовлений до розмови. Ваша розмова не затягнеться на кілька годин, адже чоловік вже буде "в темі".


                         



Коментарі