Економіка України
Подобається

Захід придумав, як врятувати економіку України

17/06/2017
Захід придумав, як врятувати економіку України

Масштабний проект буде представлений в листопаді 2017 року

Як заявив колишній глава уряду Литви Андрюс Кубілюс, план, який схожий з “Планом Маршала”, був розроблений ще в 2014 р, проте тоді не отримав серйозної підтримки.

“Далі слів ця ідея не просунулася”, – заявив литовський політик.

За його словами, він разом з іншими ініціаторами в Сеймі виклали свої ідеї в офіційному документі. Після цього автори вирушили з напрацюваннями плану “по різних коридорах великих держав західного світу”.

“І перший результат ми отримали в кінці березня. На голосування Конгресу ЄНП, який проходив на Мальті, ми запропонували резолюцію, де згадується” План Маршалла для України “. Вона була прийнята одноголосно і тоді ми зрозуміли, що ця ідея вже починає ставати більш реальною “, – розповів Кубілюс.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

Позитивні відкликання автори почули в Білому домі та Конгресі США. Тепер план повезуть до Берліна і Брюссель, де з ним ознайомляться європейські політики. Підсумковий варіант представлять на саміті Східного партнерства у листопаді.

Нагадаємо, план Маршала – це проект фінансової допомоги, які західні країни розробили для Німеччини після того як ця країна заявила про капітуляцію під час Другої світової війни.
 


                         



Коментарі