Економіка світу
Подобається

Саудівська Аравія скоротить поставки нафти в США – WSJ

14/06/2017
Саудівська Аравія скоротить поставки нафти в США – WSJ

Саудівська Аравія продовжує скорочувати експорт нафти в США: в липні цього року поставки на американський ринок, ймовірно, зменшаться до мінімального рівня майже за 30 років. Про це пише газета The Wall Street Journal.

Популярне: НБУ задумався про введення української криптовалюти

За даними джерел газети, державна нафтокомпанія Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) оцінює обсяг червневого експорту нафти в США в менш 1 млн барелів на добу (б/д).

У липні експортні поставки, як очікується, зменшаться до 850 тис. б/д, що, за даними Управління за інформацією в галузі енергетики (EIA) Міненерго США, стане мінімальним показником для цього місяця року з 1988 року.

У серпні експорт нафти з Саудівської Аравії в США скоротиться ще на 100 тис. б/д, очікують в Saudi Aramco. Серпневий показник на цьому рівні буде найнижчим для цього місяця року з 2009 року.

Експерти відзначають, що скорочення експорту саудівської нафти на американський ринок може робитися з метою підтримки зусиль ОПЕК, спрямованих на зменшення запасів нафти по всьому світу і, зокрема, в США.

Ціни на нафту впали на 9% за останні три тижні і на 14% з початку поточного року, наблизившись до рівнів, на яких вони перебували до листопада минулого року, коли нафтовидобувні країни вперше домовилися про обмеження виробництва нафти.

Скорочення Саудівською Аравією експорту нафти в США показує, що країна "серйозно налаштована" в плані вирішення проблеми надлишку сировини, відзначає аналітик Credit Suisse Group AG Ян Стюарт.

"Те, чого чекають учасники ринку – це конкретні кроки, що показують серйозний настрій" нафтовидобувних держав, говорить експерт.

Падіння обсягів експорту нафти з Саудівської Аравії в США може бути обумовлено і іншими факторами, пише WSJ.

Так, зростання видобутку нафти в США, можливо, знизило попит на саудівський експорт. Крім цього, Саудівська Аравія традиційно експортує менше нафти в літні місяці, оскільки її потреби в сировині для генерації електрики ростуть.


                         



Коментарі