Економіка України
Подобається

Китайці почали скуповувати українську держвласність

10/06/2017
Китайці почали скуповувати українську держвласність

Китайські фінансисти провернули гучну угоду

Китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange купила Український банк реконструкції та розвитку (УБРР).

Про це повідомили у Фонді державного майна України (ФДМ).

ФДМ підписав угоду з Bohai Commodity Exchange про продаж їй 99,9% акцій УБРР за 82.83млн грн.

За словами генерального директора компанії Bohai Commodity Exchange Яна Дун Шенга, завдяки тому, що у них з’явився банк в Україні, компанія зможе плідно працювати над тим, щоб допомагати країні в проведенні ефективної приватизації, і поширювати інформацію про українські перспективи приватизації серед своїх клієнтів.

Як зазначив глава ФДМ Дмитро Парфененко, Фонд розглядає цей проект як пілотний, після якого можна буде запустити і інші, не менш важливі проекти в рамках подальшої співпраці.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

BOCE – найбільша спотова товарна біржа Китаю з річним оборотом в $ 1 трлн. Компанію заснували 2009 року за участю приватних китайських інвесторів, кількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзині

Нагадаємо, народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Оксана Продан розповіла, що найбільшими інвесторами в розвиток України є самі українці.

А експерти вважають, що за результатами цього року Німеччина може вперше обігнати Британію в якості головної інвестиційної площадки в Європі.


                         



Коментарі