Детективи відтворили сцену найдавнішого вбивства

06/06/2017
Детективи відтворили сцену найдавнішого вбивства

Знаменита "крижана людина" Етці стала жертвою спланованого вбивства. До такого висновку прийшли німецькі криміналісти.

Про це повідомляє ВВС. Іменем Етці назвали крижану мумію людини епохи халколіту, яку знайшли в Ецтальські Альпах в Тіролі в 1991 році. 

Спершу її прийняли за загиблого альпініста, але аналіз показав, що він помер 5300 років тому. Етці вважається найдавнішою муміє, знайденою в Європі.

Довгий час залишалося загадкою, що саме послужило причиною смерті. У 2001 році вчені знайшли в плечі Етці наконечник стріли, а також виявили пошкодження хребта та ребер. Крім того, тіло мумії було покрито численними синцями та ранами. Після цього з'явилася версія про вбивство.

57e939efc36188c70a8b46d8

дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

За допомогою з розгадки таємниці вчені звернулися до професійних криміналістів. Старший інспектор мюнхенської поліції Олександр Хорн вважає, що "крижана людина" стала жертвою спланованого вбивства, а не військового конфлікту. Він ознайомився з науковими даними і відвідав місце виявлення мумії.

Інспектор вважає, що в Етці стріляли ззаду з великої відстані. Сама жертва в цей час відпочивала після прийому їжі. Поруч з ним знайшли лук, але той не був готовий до бою. Це вказує на те, що Етці не готувався до бійки або до втечі.

Множинні рани він отримав за день до вбивства в одному з боїв. Ще одна важлива деталь – всі цінні речі вбитого виявилися при ньому. А це лише доводить версію навмисного вбивства.


                         



Коментарі