Економіка України
Подобається

Фонд гарантування вкладів запускає продажі активів за новою методикою

01/06/2017
Фонд гарантування вкладів запускає продажі активів за новою методикою

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) запускає пілотний проект з продажу активів за новою методикою, що передбачає старт продажів зі 100% балансової вартості активу. Про це повідомила заступник директора-розпорядника фонду Світлана Рекрут на прес-конференції.

"На сьогоднішній момент у нас є пілотний проект, до якого увійшли близько 80 банків. Вони зараз виставляють свої активи, починаючи з 100%, без узгодження мінімальних цін з фондом. Це дає ринку можливість самому визначати реальну ринкову вартість", – розповіла Рекрут.

За її словами, нова методика передбачає відмову від визначення мінімальної ціни, умовну відмову від етапу оцінки активів і старт продажу активів зі 100% їх балансової вартості з поступовим зниженням ціни продажу в міру проведення торгів.

За її словами, такий механізм дозволить фонду заощадити як мінімум п'ять місяців часу в період ліквідації банку завдяки початку продажу активів відразу ж після формування ліквідаційної маси.

Також Рекрут зазначила, що пілотний проект триватиме до кінця літа, при цьому паралельно фонд буде вносити необхідні зміни в свою нормативну базу, щоб у подальшому використовувати новий механізм на постійній основі.

Як повідомлялося, обсяг фінансових ресурсів Фонду гарантування вкладів на 1 травня 2017 року склав 12,963 млрд грн.

У 2016 році Фонд гарантування вкладів отримав від управління активами неплатоспроможних банків 7,2 млрд грн, в тому числі майже 3,2 млрд грн – від реалізації активів. У 2017 році Фонд гарантування має намір подвоїти надходження від реалізації активів.


                         



Коментарі