Технології
Подобається

Експерти розказали на скільки електрокари заповнять звіт до 2030 року

28/05/2017
Експерти розказали на скільки електрокари заповнять звіт до 2030 року

Французька нафтогазова компанія Total прогнозує зростання популярності електромобілів і падіння попиту на пальне.

Раніше жодна сировинна компанія не робила настільки сміливих прогнозів. Однак Total вже готується до нової реальності – купує виробників акумуляторів і інвестує в сонячну енергетику.

До 2030 року частка електрокарів складе 15-30% від усіх продажів автомобілів на ринку, прогнозує головний економіст по енергетиці Total Джоел Куз. Під час свого виступу на конференції 2017 Bloomberg New Energy Finance в Нью-Йорку представник нафтогазової компанії також зазначив, що до 2030 року попит на пальне досягне максимуму. Після цього зростання попиту припиниться або навіть піде на спад, визнав Куз.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

Як зазначає Electrek, жодна нафтогазова компанія поки не робила таких сміливих прогнозів. Total не тільки намагається заглянути в майбутнє, а й готується до нової реальності на ринку легкового транспорту. У 2011 році компанія придбала контрольний пакет акцій виробника сонячних панелей SunPower Corp. На початку 2016 року Total купила виробника батарей Saft, а пізніше інвестувала $300 млн у встановлення сонячних батарей на 5000 бензозаправок по всьому світу.


                         



Коментарі