Економіка України
Подобається

Кабмін прийняв стратегію для малого бізнесу

24/05/2017
Кабмін прийняв стратегію для малого бізнесу

Кабінет міністрів України схвалив Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва (МСП) в Україні на період до 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Популярне: Нові правила: Як тепер будуть виплачувати стипендії

Реалізація стратегії покликана поліпшити держполітику в сфері малого та середнього бізнесу, створити сприятливі умови для його розвитку.

"Стратегія МСП 2020 року – це результат копіткої роботи Мінекономрозвитку і широкого публічного обговорення. Коли я говорю "широкого", то маю на увазі не просто оголошення на сайті, а понад 20 зустрічей з усіма залученими сторонами, включаючи Асоціації бізнесу, ТПП, міжнародні організації. Тому я впевнений, що цей документ якомога точніше відображає потреби підприємців України", – заявив, представляючи документ, перший віце-прем'єр Степан Кубів.

Він зазначив, що майже 2 млн малих і середніх підприємств становлять 99,8% кількості всіх підприємств в Україні. При цьому частка МСП у ВВП України 2015 року була 59%.

"Стратегія ставить за мету до 2020 року збільшити останній показник до 60,5%. Насправді, це істотний приріст в масштабах МСБ", – прокоментував перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Як зазначають в Мінекономрозвитку, стратегія враховує принципи Акту з питань малого бізнесу для Європи і рекомендації Індексу економічної політики в сфері МСБ. Стратегія також передбачає створення сприятливого середовища для розвитку МСБ, спрощення доступу МСБ до фінансування, спрощення податкового адміністрування МСБ, популяризацію підприємницької культури і навчання підприємницьких навичок, сприяння експорту МСБ і посилення інноваційного потенціалу МСБ.


                         



Коментарі