Економіка України
Подобається

Україна візьме великий кредит на метро, тролейбуси і автобуси

06/05/2017
Україна візьме великий кредит на метро, тролейбуси і автобуси

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком", прийнятий Верховною Радою 12 квітня 2017 року.

популярне: “Укргазвидобування” збільшило чистий прибуток майже в 80 разів

Як повідомляє прес-служба глави держави, відповідне Фінансову угоду підписано, згідно з розпорядженням президента України від 9 листопада 2016 № 272.

Метою Угоди є залучення під державні гарантії до 200 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, які будуть спрямовані на поліпшення роботи міського громадського транспорту в деяких містах України (Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів).Документом передбачається, що залучені кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, будівництво та реконструкцію тролейбусних і трамвайних ліній, депо, впровадження інформаційних систем, в тому числі створення автоматизованої оплати проїзду.

Відповідний проект також отримає співфінансування під місцеві гарантії з боку Європейського банку реконструкції і розвитку на загальну суму до 200 млн євро.

Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком вступає в силу з дати вступу в силу Закону України про її ратифікацію.


                         



Коментарі