Економіка України
Подобається

Абонплата за газ: рішення стало офіційним

28/04/2017
Абонплата за газ: рішення стало офіційним


Рішення про скасування введення абонентської плати за газ стало офіційним


«НКРЕ відмінив 46 постанов, які встановлюють тарифи на послуги транспортування газу для споживачів України для точок точок входу і виходу для ПАТ» Укртрансгаз «і регіональних облгазів», — йдеться в повідомленні.


Таким чином, постанова вступає в силу на наступний день після опублікування — 28 квітня.

Нагадаємо, в кінці березня НКРЕ затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Плату з 1 квітня повинні були вносити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Передбачалося, що абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (в залежності від типу газового лічильника).

Пізніше в Нацкомісії повідомили про прийняття важливого для українців рішення – поки не вводити абонентську плату за газ. «Рішення Регулятора щодо введення тарифів на транспортування і розподіл природного газу буде припинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення», — говорилося в повідомленні.


Цікаве: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Там також додали, що новий метод визначення тарифів створений з урахуванням досвіду країн ЄС і погоджений з усіма зацікавленими органами виконавчої влади. Однак у зв'язку з соціальною значущістю НКРЭКУ виступила проти підвищення загального рахунку за газ для населення і за додаткову опрацювання питання.


                         



Коментарі