Економіка України
Подобається

Як негода вплине на врожай в Україні: прогноз Мінагропроду

21/04/2017
Як негода вплине на врожай в Україні: прогноз Мінагропроду

Значне похолодання в Україні істотно не вплине на врожай озимих і ярих культур. Це повідомив директор департаменту землеробства і технічної політики в АПК Мінагрополітики Володимир Топчій під час інтерв'ю одному з українських телеканалів.

Популярне: Китай погрожує залишити КНДР без нафти

Проблеми можуть виникнути з багаторічними насадженнями, які в фазі цвітіння стають найбільш вразливими. Зокрема, мова йде про цвітіння кісточкових – абрикоса, вишні, черешні, персика, уточнив Топчій.

"Негативні дії погодних умов, які могли б істотно вплинути на потенціал врожаю сільгоспкультур, ще не фіксувалися. Значне зниження температури на території України несе загрози для плодових дерев з квітучими суцвіттями і тими, які знаходяться на початкових фазах формування плодів", – розповів Топчій.

За словами чиновника, після стабілізації погодної ситуації необхідно провести ретельний огляд посівів культур і багаторічних насаджень, на основі якого визначити обсяги можливих втрат.

Також Топчій зазначив, що на більшості територій України пройшли сильні дощі, а в окремих регіонах випало до 50 мм опадів.

"Слід зазначити, що для окремих регіонів, таких як південні і східні, опади позитивно впливають на стан культур, адже відбулося значне збільшення вологи в грунті", – зазначив Топчій.


                         



Коментарі