Економіка України
Подобається

Новий телескоп дозволить побачити чорну діру

01/04/2017
Новий телескоп дозволить побачити чорну діру
Астрономи одержать перше в історії зображення горизонту подій.
 
Команда Телескопа подій на протязі з 5 по 14 квітня збирається отримати зображення чорної діри, щоб перевірити теорії про природу цього космічного об'єкта.

Розуми багатьох фантастів, кінорежисерів і вчених були захоплені чорними дірами ще з моменту їх першого згадування Джоном Мічелом в 1783 році.
 
Частково інтерес до них викликаний тим, що чорну діру досі ніхто не зміг побачити. Але в плани міжнародної команди астрономів входить змінити цей факт. Вони збираються об'єднати кілька земних телескопів, щоб вперше отримати зображення чорної діри.

Об'єднавши кілька радіотелескопів, щоб домогтися еквівалента гігантського телескопа розміром з Землю, вчені заглянуть в самий центр Чумацького шляху, в місце, де знаходиться чорна діра, яка в 4 мільйони раз більше, ніж Сонце.
 

Хоч нам відомо про існування чорних дір, питання стосовно їх походження, еволюції та впливу на Всесвіт залишаються без відповідей.

Вся інформація, отримана на кожній станції Телескопа горизонту подій, буде зібрана і передана в центральну обробну установку, де суперкомп'ютер об'єднає її в одне ціле.

У випадку успіху цього експерименту, отримання зображення матеріалу всередині чорної діри дасть відповіді на ряд питань.

 
Чи працює теорія Ейнштейна в області вкрай сильної гравітації або ми потребуємо нової теорії, щоб описати силу тяжіння поруч з чорною дірою?
 
Як чорні діри харчуються і як викидають речовину?
 
Чи існує насправді горизонт подій?

                         



Коментарі