Економіка України
Подобається

Експерт розповів, що буде з тютюновим монополістом TEDIS Ukraine

31/03/2017
Експерт розповів, що буде з тютюновим монополістом TEDIS Ukraine

Перевірки великого дистриб'ютора тютюнових виробів силовиками не вплинуть на ринок сигарет. Швидше за все, компанія змінить власника, вважає керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

Популярне: Стало відомо, в яких містах України транспорт перейде на електронні квитки

Діяльність TEDIS не зупиниться. Виробники сигарет давно налагодили роботу з підприємством і постачання тютюнових виробів не припиняться, говорить він. Проте в майбутньому нові власники можуть підняти ціни на послуги з дистрибуції.

"Швидше за все, зміниться власник компанії. Вже давно говорять про те, що "Тедісом" володіють росіяни – це хороший привід для переділу підприємства. Офіційно вони змінять власника або хтось вступить в долю, все-таки є тиск силових органів України. А так, я не бачу, що щось реально зміниться на ринку", – прокоментував Загородній.

Держава навряд чи націоналізує TEDIS, оскільки це негативно позначиться на інвестиційній привабливості країни. До того ж, в бюджеті немає коштів на таку "велику покупку", резюмує він.

"Націоналізація може виглядати як експропріація, тобто підприємство безкоштовно відійде в держвласність. Але це погано сприймуть західні партнери. Можливий механізм викупу у власника бізнесу. Однак я не бачу підстав для націоналізації, швидше за все буде перерозподіл потоків", – додає аналітик.

Нагадаємо, сьогодні силовики викрили схему особливо великої несплати податків та незаконного виведення мільярдів гривень з України. У тому числі компанію звинувачують у фінансуванні тероризму. Однак TEDIS Ukraine заперечує всі звинувачення Генеральної прокуратури.


                         



Коментарі